From Brisbane to the Red Centre
Door: Harold & Jolien
Blijf op de hoogte en volg Harold & Jolien
19 Mei 2011 | Australië, Brisbane
Na Sydney en ons kampeeravontuur zijn we gevlogen naar Melbourne om de volgende dag vroeg op te staan, auto te huren en de Great Ocean Road te rijden om helemaal uit te komen bij de 12 Apostles. Helaas zijn het er geen 12 meer, maar we hebben er 7 kunnen tellen! Gelukkig zijn we nog optijd om die 7 rotsblokken in de oceaan te kunnen zien, voordat ze allemaal naar beneden zijn gestort! Maar wat heeft het een geweldig uitzicht! Via dezelfde weg terug gereden hebben we met alle leuke ‘signboards’ op de foto gestaan. Kom je bij een bord met een Koala voor de komende 25 km, zien we nog geen 50 meter verder op een echte Koala in de boom zitten! Wat hadden we een geluk, want een Koala slaapt ongeveer 23 uur per dag en deze Koala had even de tijd genomen om op dat moment zijn maaltijd (lees: ecalyptusblad) op te eten. Fantastische foto’s kunnen maken van Jolien haar lievelingsdier! :)
Nog een dag in Melbourne-city vermaakt...helaas een regenachtige dag...met een bezoekje aan de kapper voor Harold bij Toni&Guy. Gelukkig was deze kapper wel goed! Helemaal blij en met een kort koppie zijn we wezen bowlen. Ook daar kwam Harold helemaal blij vandaan, omdat hij beide potjes gewonnen had. Na een leuke middag hadden we de tram gepakt bij het ‘Flinders Station’ naar het uitgaansleven van Melbourne. In een bar afgesproken met Ola (een meisje die Harold heeft ontmoet met Tobi in Malaga) hebben we wat gedronken, pizza gegeten en bijgekletst! Gelukkig konden we haar net optijd ontmoeten, want de volgende dag vlogen we naar Alice Springs.
Na een stoere 4WD auto te hebben gehuurd (ze hadden geen andere, maar we waren hier ook erg blij mee) hebben we onze route vervolgd naar de Ayers Rock. Eind van de middag aangekomen waren we te laat om de sunset mee te maken, maar dit hebben we gelukkig de volgende dag mee kunnen maken, want dat hadden we zeker niet willen missen! Eerst veranderde de rots helemaal niet en dan denk je even...’We kunnen net zo goed weer weggaan’! Maar op een gegeven moment stonden we met een ander stel uit Australie te praten en opeens kwam de zon erop te staan en leek het net alsof de ‘Rock’ in brand stond! In een woord GEWELDIG!!
In de ochtend zijn we helemaal rondom de rots gelopen, omdat klimmen helaas niet mogelijk was wegens te veel wind. Toen weer in de auto gestapt om naar de Olga’s te rijden (43 km verderop). Ook gigantische rotsformatities in the middle of nowhere! Tijdens een korte wandeling naar de eerste lookoutpoint zagen we twee kangaroo’s! Super om die beesten in het wild te zien! Ze komen hier vandaan dus dan wil je ze ook graag in het echt zien, want dat is veel spectaculairder dan in een Zoo! Echte Skippy, the Bushkangaroo! ;)
Na een geweldige dag te hebben gehad zijn we de volgende dag weer gaan proberen om de rots te beklimmen, maar helaas mocht het dit keer ook niet baten! We zijn toen richting de Kings Canyon gegaan om daar een 2,5 uur durende wandeling te gaan doen door het prachtige National Park! Erg bijzondere rotsformaties, wat leek op een stapel pannenkoeken, maar toch anders dan de Pancake Rocks in Nieuw Zeeland. En overal kom je die rode kleur tegen! Moet zeggen dat de hele woestijn bezaaid ligt met rood zand! Na een wandeling zie je er zelf ook helemaal rood uit! ;) Het enige wat vervelend is aan de woestijn zijn de vliegjes. Ze doen niks, maar ze zitten constant op je en vliegen om je gezicht heen. Hoe irritant kan iets zijn...! Wat wel erg leuk is: je maakt hier vrienden, omdat je elkaar elke keer weer tegen komt! Is het bij de Ayers Rock, op de camping, tijdens het eten of tijdens een pitstop, elkaar keer kom je dezelfde mensen tegen en zo maak je dan even een praatje of krijg je een drankje aangeboden! Erg leuk en op deze manier zijn we ook veel Australische mensen tegen gekomen, helemaal leuk natuurlijk!
Weer een nachtje in de auto te hebben geslapen zijn we uitgeslapen en al, richting de MacDonell NP gereden en dit keer niet gewoon via de highway, maar offroad! Na een tijdje waren we er wel zat van maar we hebben 160 km hobbel en bobbelend in de auto gezeten! Toen waren we erg blij met de gewone weg en konden we weer doorcrossen naar Alice Springs! We waren blij dat deze auto ons zo goed door de ‘dessert’ heen heeft gebracht en ook mede door de goede chaffeur natuurlijk! ;)
Alice Springs...een heel ander verhaal dan al die mooie rotsformaties en landschappen...Hier kwamen we opeens allemaal Aboriginals tegen. Het zijn niet de mooiste mensen om het maar netjes te houden, ze hebben een donkere uitstraling, zeg maar boze uitstraling, hun ogen kijken erg boos en tegelijk ook triest, ze hebben een super grote platte neus en een erg donkere huid (net als de Afrikanen). Als je door Alice Springs rijdt/loopt voel je je helemaal niet thuis door al die rondhangende Abo’s! ;) Het is een groot probleem in Aussie, maar de Australiers zien het door hun vingers en het lijkt voor hun allen ver van hun bedshow...omdat het voornamelijk voorkomt in het midden van Aussie, in the middle of nowhere dus! Maar ondertussen leven de mensen hier, zoals de asielzoekers bij ons wonen, erg primitief en de hele dag hangen ze wat rond, lopen ze helemaal naar het centrum en drinken (lees: alcohol) ze de hele dag door of zijn ze stoned van de petrolgeur. Niet alleen hun gezicht ziet er eng en verwaarloosd uit, ook hun kleding ziet er armoedig uit en ze hebben een geur bij zich die zwervers ook hebben! ;) Geen pretje dus om hier te zijn!!
Woensdag brengen we de auto terug en hebben we meteen een vlucht naar Brisbane om dinsdag aan het werk te gaan! Dan gaat het echt beginnen en daar zijn we erg blij mee, want het geld hebben we hard nodig! ;)
Weer back to Brisbane!!!
P.S. Er staan nieuwe foto's op http://www.mijnalbum.nl/Album=UZ87SB3M
19 Mei 2011 - 06:36
Anita:
Geweldig om alles weer te lezen!! En dan nu weer op aan het werk ;) GoodLuck hihi!! Zal vast wennen zijn naar zo'n tijd vakantie!! Love U Guys!! -
19 Mei 2011 - 06:59
Anita En Familie:
heerlijk genoten van jullie verhaal,uitjes en foto's!xxx aniet en familie noorderzon -
19 Mei 2011 - 08:06
Monica:
Leuk verhalla om weer te lezen. Ik verheug me erop om weer Harold te gaan bowlen hahaha. Succes om weer te werken en ook dat zou vast weer een hele belevenis zijn. Geniet ervan. Love ya kus Mo -
19 Mei 2011 - 09:11
Aukie:
Weer een heel mooi verhaal.Ik wns jullie nog veel plezier daar.
Groetjes aukie. -
19 Mei 2011 - 09:26
Arne:
Leuk verslag en weer een aantal belevenissen rijker !
Succes en veel plezier met werken! -
19 Mei 2011 - 15:23
Annelies:
Heeey lieverds!
Wat leuk om te lezen dat jullie zoveel dingen mee maken. Om echt jaloers van te worden. Veel plezier nog de komende tijd :)
Liefs Annelies -
20 Mei 2011 - 08:42
Kunny:
Hallo Harold en Jolien. Vandaag even een berichtje: ik lees jullie verslagen altijd met veel plezier. Fijn, dat jullie het zo naar de zin hebben en genieten! 'kVraag me wel af hoe jullie daar in de bushbush steeds de weg weten. 'tZal wel met een Tomtom gaan zeker? Je zou mij nooit weer zien als ik kaart moest lezen.....Ik begrijp dat het vakantievieren er voorlopig eventjes op zit: veel succes en plezier gewenst met het werken. Heb je een wekker? Ik blijf jullie berichtjes lezen en wens je nog een hele fijne tijd. -
28 Mei 2011 - 21:17
Hein En Miek:
Hey globetrotters.. Eindelijk een reactie uit Rome. Ik kon jullie niet eerder bereiken. Wij genoten van jullie reactie op onze reis, maar wat jullie doen blijft te gek! Ik heb nog lang niet alles gelezen wat jullie meemaken, maar de indruk is AWESOME. Groet uit Rome! Hey Harold, Barcelona heeft finale gewonnen, 3-1. Groet Miek en Hein