Back in Oz!
Door: Harold & Jolien
Blijf op de hoogte en volg Harold & Jolien
01 Mei 2011 | Australië, Brisbane
Een dag na dat we aangekomen zijn werd Jolien ziek. Last van hoofdpijn, alle spieren deden zeer, verkouden (door de airco in het vliegtuig...grrr.) en ook een beetje last van oorpijn. Gelukkig was er Anzac Day (Public Holiday) en de dag erna nog 2e paasdag...Alle winkels waren dicht en er was toch niet veel te doen. Kon Jolien rustig uitrusten en snel weer beter worden, want op Koninginnedag moest ze weer helemaal beter zijn, want dan zouden we helpen op de Nederlandse school.
Erg leuk om te zien hoe Koninginnedag gevierd wordt in het buitenland. Je bent dan het gevoel of je gewoon thuis bent. Zijn we zover van Nederland verwijderd en dan vieren we het in Aussie met een clubje Nederlanders. De kinderen hebben zich goed vermaakt met toneelstukjes en met het maken van kroontjes en vlaggetjes. Na de knutselmiddag was het tijd voor de rommelmarkt! Ook echt typisch Hollands...en dan mogen de lekkernijen natuurlijk niet missen. Jolien stond samen met Lauren (een Au Pair van een van de kinderen op school) achter die kraam met allerlei lekkers uit Nederland.
Na de markt kreeg Jolien te horen dat ze eind mei ingezet kan worden als leerkracht op de 3 locaties van de school. Eerst wordt het invallen als de leerkrachten zich bezig houden met toetsingen! En daarna (heel juni) kan ze een leerkracht invallen die een maandje naar Nederland gaan. Komt dat mooi uit dat er nu meer vastigheid is, alleen helaas is het pas eind mei. Dus nu hebben we onze planning omgegooid en gaan we eerst terug naar Sydney om weer even bij Ruben en Mia te logeren om vervolgens vanuit daar door te reizen naar Melbourne, Adelaide, Alice Springs en Darwin om dan weer terug te gaan naar Brisbane om daar te werken en dan onze laatste bestemming Perth!
Na de markt dachten we naar de boot gebracht te worden door een leerkracht, maar zij had begrepen dat we ook mee gingen naar de BBQ, die zij allemaal hadden met alle leerkrachten van de school. Voor hun was het geen probleem dat we mee gingen eten, want er was eten genoeg. Erg leuk om met alle leerkrachten te spreken in het genot van een hapje en drankje en dat midden in een park. We hebben meteen voor Harold ook genetwerkt, zodat hij snel aan een schilderbaantje kan komen als we eind mei terugkomen in Brisbane. Als we terugkomen gaan ze iedereen een mail sturen om te vragen of ze nog schilders nodig hebben. Hopelijk komt daar iets uit en kan Harold ook zo snel mogelijk aan het werk. Zo merk je maar weer hoe handig het is als je mensen kent in het buitenland. Zij weten veel meer en kunnen je sneller helpen.
Morgen vliegen we eerst naar Sydney en daarna begint onze reis weer verder door Aussie en de Out Back! Voor nu eerst een kleine updatecover Brisbane!
01 Mei 2011 - 06:36
Jan En Yvonne:
Wat een geweldig verslag en zo zie ja maar....uiteindelijk komt alles goed!! En jullie zijn flexibel, maar dat moet ook op zo'n reis. Net voor ons vertrek(wij gaan een paar dagen fietsen in eigen land) lees ik jullie mail. Nou lieverds, geniet er maar weer van en heel veel plezier samen!
Liefs, Jan en Yvonne -
01 Mei 2011 - 08:30
Wil En Fred:
Net wakker na een avondje koninginnedag stappen, heel gezellig!!
weer een berichtje van jullie, mooi om het weer te lezen wat jullie zoal beleven. Wat een raar idee dat er daar ook koninginnendag gevierd word, maar jullie hebben het weer gezellig gehad Wat geweldig dat Jolien een baan heeft en nu onze schilder nog, als je nu even erbij verteld dat je bij Bagnay werkt, lukt het zeker!! En anders ga je schapen scheren of de woestijn aanharken (noemt Fred nu nog even) er is vast wel iets te doen. Veel succes en geniet! Fred en Harry zijn een week op vakantie(schoolvakanties ook voor Angelica) We hebben een paar hele drukke weken gehad, haastklussen en allemaal binnenwerk met dit hele prachtige weer hier, warm.
Wensen jullie goede reis verder Knuf
Wil & Fred -
01 Mei 2011 - 09:11
Arne:
Leuk om op een Hollandse manier Koninginnedag te vieren!
Fijn om te horen dat je werk hebt, Jolien!
En dat Harold ook snel wat heeft.
Veel plezier verder in Australië!
Dalli jr. -
01 Mei 2011 - 09:19
Mama:
Lieve Jo en Harold,
Ik heb net je bericht gelezen en zal vanmiddag aan Anne vragen om je diploma te scannen en te versturen.Op de kaart gekeken en zag dat jullie enorme afstanden afleggen. Jo stuur maar een smsje in plaats van te bellen,
als jullie in Sydny zijn aangekomen. Heel veel liefs van ons.
01 Mei 2011 - 16:20
Anita:
Blij om weer op de hoogte gehouden te worden met een verhaal ;) Maar gelukkig hebben we daar facebook ook voor!! Alweer 1 mei vandaag, het gaat enorm snel!! Love U! -
02 Mei 2011 - 06:30
Aniet En Fam.knots:
heerlijk om in de ochtend ipv.de dagelijkse krant,jullie verslag te lezen.
groetjes aan ruben en mia,als jullie daar gearriveerd zijn en succes met het zoeken v een geschikte job broertje9no worries) en juf jolien succes voor de klas!
bye2 we contacten ;-)love you both xxx -
02 Mei 2011 - 11:43
Monica:
Wat weer een leuk verslag. Leuk om te lezen dat ze daar ook koningendag vieren. Fijn dat er eind mei werk is voor jullie, ik zet alvast jullie neer want met Harold komt het ook wel goed. Even je grappentrommel openmaken.. Harold en ze zijn verkocht haha. Fijne reis en doe voortzichtig en genietze.
Kus Jos en Mo -
10 Mei 2011 - 19:54
Jhonny:
He mate, zo te zien en te horen gaat dat allemaal wel lekker daar! Mooie foto's trouwens. Roman en ik gaan a.s weekend naar jouw cluppie, BARCA kijken hoe ze kampioen worden! Denken aan lullie!!!!!