Welkom op het dak van de wereld - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Harold & Jolien Patty/Kruizinga - WaarBenJij.nu Welkom op het dak van de wereld - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Harold & Jolien Patty/Kruizinga - WaarBenJij.nu

Welkom op het dak van de wereld

Door: Harold & Jolien

Blijf op de hoogte en volg Harold & Jolien

19 Januari 2011 | Nepal, Kathmandu

Namaste!

We zijn er nog maar 3 dagen en we hebben al genoeg beleefd.

Allereerst hebben we een lange, maar goed vlucht gehad. Bijna aangekomen in Kathmandu (Nepal) hadden we een overweldigend/fantastisch uitzicht op de Himalaya en konden we alvas de Mount Everst bewonderen.

Aangekomen op het vliegveld begon meteen de chaos. We moesten eerst geld hebben voor een visum...was dit helaas niet mogelijk op het vliegveld zelf. Nagevraagd...Stond er buiten een pinautomaat! Eerst maar langs de visumcontrole, toen opzoek naar onze tassen. Allemaal lopende banden, maar geen bordjes waarop stond van welk vliegtuig het was. Gelukkig vertelde een man ons dat we bij de laatste band moesten zijn. Jolien gauw opzoek naar een pinautomaat terwijl Harold op de bagage stond te wachten.
Alles kan in Nepal...Zelfs de douane langskomen terwijl niemand je controleert of tegenhoudt.
Met geld weer naar binnen gesneaked stond Harold al met de bagage klaar. De chaos was nog niet voorbij, want we moesten nog een visum te pakken krijgen. Jolien weer naar boven om eerst alle formulieren in te vullen en aan te sluiten in een lange rij. Voordat we eindelijk na een uur wachten het visum in ons paspoort hadden, konden wij direct doorlopen naar buiten om naar ons gastgezin gebracht te worden.

Niet alleen chaos op het vliegveld, maar vooral in het verkeer (fietsers, auto's, voetgangers, moters, bussen, scooters, tuktuks, etc.).
Eindelijk aangekomen bij ons gastgezin ( de directeur van de school/de eigenaar van de organisatie; Tej)
Na een lekkere maaltijd zijn we optijd (20:00 uur) op bed gegaan, want het was al aardig koud geworden. Eerst nog wat lawaai buiten, maar daarna doodse stilte! Alleen blaffende honden in de verte.

De volgende ochtend konden we naar een gewone wc, dus Ellen we hoeven niet op onze hurken te zitten ;).
Na een lekker ontbijt (rijst met groente...hetzelfde als de avond ervoor) kregen we om 10:00 uur les over de Nepalese taal. Samen met een meisje uit Singapore, Sharon.
We kunnen nu al een aantal zinnejtes zeggen. zoals:

Namaste: Hello/Goodbye
Tapaailaai kasto chha?: Hoe gaat het?
Tapaai:ko desh:ko naam ke ho?: Waar kom je vandaan?
En Harold zijn favourite woord: Thik chha: OK! ;)

Na de talencursus zijn we op excursie gegaan naar Boudhanath (Stupa). Het bezichtigen van de stupa was niet alleen fantastisch, de busreis zelf was ook een atractie opzich. Zitten we in een klein busje en voor we het wisten zat de hele bus volgepropt met mensen...Hultje Bultje kan nog meer bij! :D
Hier in Nepal kan alles!

We zijn wel benieuwd hoe we zelf bij alle bezienswaardigheden komen als je al weet dat het best lastig is om je te verplaatsen met een bus...
Maar dit zullen jullie vast de volgende keer lezen! :D

Liefs ons!

• 19 Januari 2011 - 05:42

Tet:

Binnen een paar dagen al een kompleet ander leven. Geniet ervan. Nog geen last van de hoogte?

Liefs
    Tet

• 19 Januari 2011 - 07:25

Wil & Fred:

Namaste Harold Jolien,
    Heerlijk zoals jullie al genieten van alles, hoe is het water voor tanden poetsen harold, net als in roemenie
    je slaapt in ieder geval beter als daar nu lekker bij Jolien Geniet!!!!!!!!!!!!
    xxx

• 19 Januari 2011 - 07:43

Anita Smit:

Zo blij om zo op de hoogte te blijven van jullie!! In gedachten reis ik lekker met jullie mee ;) Wat een avontuur!!

(K)

• 19 Januari 2011 - 10:18

O .André:

Cool om zo te lezen dat jullie er al zijn met veel poespas hahaha..ik ga jullie helemaal volgen ( via jullie site..niet achter volgen ) leuk verhaal hoor voor de eerste keer..zo doorgaan!! Veel plezier en geniet ervan . Tot snel.

Veel liefs O André

• 19 Januari 2011 - 11:04

Lieve Jo En Harold:

goed om te horen dat jullie goed zijn aangekomen.
    super om jullie verhaal en belevenissen te lezen.
    jo wat fijn dat er een gewone wc is.hhihihih.
    wij hebben gister anne haar verjaardag gevierd wel vreemd dat jullie er niet bij waren.

liefs, ellen.

• 19 Januari 2011 - 11:38

ANNIE:

nou lolo! de eerste keer dat je er niet was op mijn 22 verjaardag.. wat was dat gek, en toch stiekem waren jullie er bij! ik heb hele mooie gordijnen gekregen, stofzuiger,koffiezetapparaat, een boeda, en nog veel meer! :D
    hihi nou tot het volgende avontuur en belevenissen! dikke kus aan Harold

• 19 Januari 2011 - 11:38

Jan En Yvonne:

Lieve Jolien en Harold,
    Fijn dat jullie goed aangekomen zijn. Hebben aan jullie gedacht... Een bijzondere ervaring om zo snel in een andere wereld te zijn. Wij blijven jullie volgen en vinden het heerlijk om jullie verhalen te lezen.
    Liefs Jan en Yvonne

• 19 Januari 2011 - 11:44

Nogmaals ANNIE:

en van joost een fototoestel :D allemaal praktische dingen!
    ik had perongeluk al op 'reactie plaatsen' gedrukt! maar ik was nog niet klaar haha.. nou Jo& Harold, geniet er maar van, en we moeten maar gauw afspreken om te skypen Thikk Chaa?:D

xx

• 19 Januari 2011 - 11:50

Alex:

Hallo diehards
    wat gaaf dat jullie er al zijn en alweer zoveel beleven Vinden jullie niet dat het ontzettend kleine mensen zijn en ook heel erg aardig zijn? Toen ik er was ging ik altijd naar een melkwinkeltje, om daar melk te drinken..heel lekker en is ook goed voor je lijf, want het eten is niet zo variabel als bij ons..succes groetjes daddy ps je kan beter fietsen door de kathmanduvallei dan met een busje!!!!

• 19 Januari 2011 - 11:56

Dave:

Leuk leuk leuk leuk!

Nu al een avontuur op zich. Leuk om zo snel alweer iets van jullie te lezen!

Veel plezier...

xx

• 19 Januari 2011 - 15:23

Monica:

Leuk om jullie eerste avontuur te lezen. Tja Harold moet weer een woord hebben haha. Jullie begrijpen mij wel. Veel plezier en succes.

Kus Monica

• 19 Januari 2011 - 16:06

Mama En Ben:

lieverds, fijn dat jullie veilig zijn aangekomen, en wat een wereld van verschil ligt er tussen het hoge nepal en het lage ,vlakke kikkerlandje.Blijf je verbazen en verwonderen! liefs van ons

• 19 Januari 2011 - 18:09

Annelies:

Hooi Harold en Jolien!
    Wat een spannende verhalen allemaal!!! Veel plezier de komende tijd en vooral geniet ervan!

Liefs Annelies

• 19 Januari 2011 - 18:13

Anita En Familie:

namaste broertje en schoonzus,

fijn om te lezen,dat jullie heelhuids zijn aangekomen en al heel wat beleefd
    thik chha hahaha ik zie je al lachen als je dit uitspreekt;-)
    geniet,leer en bewonder!
    xxx van ons allemaal

• 20 Januari 2011 - 10:08

Leonie:

Whoehoe! Het avontuur is begonnen!
    Heerlijk, alles een beetje ontdekken enzo!
    Maaarr jullie komen er wel uit met zijn tweetjes zo te lezen! :)
    Geniet ervan!
    Dikke kus (hoe zeggen ze dat daar?? ;))

• 20 Januari 2011 - 10:19

Fred En Angelica:

Mooi man, heb Katmandu als wereld tijd ingesteld op mijn mobiel, weet dus steeds in welke tijdzone jullie leven!
    Jullie wennen wel aan de chaos:)

Groetjes de schilder en postvrouw xx

• 20 Januari 2011 - 12:05

Mado:

Tapaailaai kasto chha? Leuk zeg, jullie verhalen. Ik kan niet voorkomen dat enige jaloezie me bekruipt, hier is het al uren grijs en heel erg nat. Hebben jullie al thee met yak-boter gedronken?
    Geniet er lekker van, de tijd zal wel voorbij vliegen, denk ik.
    Heel veel liefs!

• 20 Januari 2011 - 18:01

Mamma Lies :

Harold & Jolien,
    Hoe lang blijven jullie in Nepal?
    Heb een collega die ook die kant opgaat. Laat gauw wat van jullie horen, geniet er lekker van!!

xxxx

• 20 Januari 2011 - 18:41

Kirsten:

Potverdikke, ik had me aangemeld voor een mail na elk verslag, maar niet gekregen. Ik dacht zal eens kijken of er stiekem al bericht is en JAAAAA!
    Mooi dat jullie veilig en wel aangekomen zijn :-)
    Echt een wereld van verschil met hier he? Veel plezier!

• 20 Januari 2011 - 18:55

Jarzinno:

hello\goodbuy oom harold en jolien

is het goed daar en hebben julie al avonturen beleeft . En hoe gaat het op de school en hoe gaat met de schilderwerk.Oom Harold al barca friendsen jolien hoe gaat het met les geven in het engels veel .

succes gr. Je liefste peetkind Jarzinno

• 17 Maart 2011 - 15:56

Leut:

Alles goed daar..?
    leuk om alles te lezen..

veel plezier nog en geniet ervan..

Gr. Leut